Corvey & Steup

Carl Corvey (overgrootvader) was, van de vele dingen die hij deed, ook een buitengewoon goed spreker en de uitgever – redacteur van het toentertijd vernieuwende blad “Het Leven”. Gedurfd voor die tijd en actueel. Wat vandaag gebeurde stond de volgende dag in “Het Leven”.

Karel Steup, grootvader van moeders kant, was een van de eerste luchtmacht piloten in Nederland. Hij was lid van het beroemde stunt team “Five Fingers” en later commandant van Soesterberg en Schiphol.
(het vliegtuig op de achtergrond heeft hij gevlogen, foto uit familiearchief)

 
Robert Slotboom

Spreker Coach
Spreker Management

Van jezelf leer je het langzaamst!

Sinds 1988 is communicatie bedrijfsmatig een onderdeel van mijn werk. Dat begon met visuele communicatie in de reclame zoals buitenreclame en winkeldisplays. Op een gegeven moment heb ik een kleine switch gemaakt naar online en offline communicatie van events zoals congressen en educatieve programma’s zoals trainingen en workshops.

Voor de congressen werkten we veel met gerenommeerde internationale sprekers die als expert of namens hun organisatie lezingen en presentaties gaven.

Van de beste sprekers heb ik geleerd hoe het wel moest en van de slechte sprekers hoe het niet moet. Maar waar dat verschil in zit en hoe je van een slechte spreker weer een goede spreker maakt heb ik mezelf geleerd.

De eerste vereiste is te weten wat wel en wat niet werkt. Maar ook hoe je het publiek kan blijven boeien, hoe je de aandacht vasthoudt, hoe je kan overtuigen en hoe belangrijk de rol van humor is.

Bepaal je doelstelling! Er zijn er drie: 1 wil je entertainen, wat een belangrijk onderdeel is voor sprekers die betaald willen worden, 2 wil je informeren als spreker of als docent en de laatste, nr 3wil je mensen van gedachte of in gedrag laten veranderen. Dit laatste zie je in de politiek natuurlijk maar veel ook bij veranderingen in organisaties en crisis management.

Dit nu is mijn kennis van effectieve communicatie en deze kennis deel ik met u.

Inmiddels hebben we vaak succesvol resultaat behaald met het adviseren en coachen van professionals, mannen en vrouwen van organisaties en de politiek.

Een lezing, toespraak of presentatie die goed is uitgevoerd levert klanten en fans op, altijd!


Van jezelf leer je het langzaamst!

Vanaf mijn eerste congres in mei 2000 werk ik met  (inter)nationale sprekers en docenten voor de congressen, seminars en workshops die ik organiseerde.
In die 16 jaar heb ik veel geleerd  van de beste en slechste sprekers. Vooral wat werkt en wat werkt absoluut niet. Maar ook hoe je het een uur lang spannend houdt voor een publiek, waarmee overtuig je ze en waarom verdwijnt de aandacht van je publiek zo snel als ze je niet kunnen volgen, wat laat je ze onthouden en ook heel belangrijk, hoe gebruik je humor.
Dit is nu mijn kennis die ik weer gebruik om sprekers beter te maken. Bij Corvey & Steup is er veel ervaring in het adviseren en coachen van zeer ervaren professionele sprekers en zakelijke sprekers.

Mensen denken er vaak te ingewikkeld over maar met wat  vertrouwen en plezier in het spreken gaat er vanzelf al veel goed.

In de afgelopen jaren heb ik het publiek steeds beter leren begrijpen, het publiek is de graadmeter die bepaalt of je goed genoeg bent of niet.

Het is daarom ook van cruciaal belang dat je van te voren weet wie je publiek is.
Ga je vertellen wat je weet of vertel je wat ze willen weten. Dat maakt het grote verschil in de uiteindelijke beoordeling van het publiek.

Sinds 2014 doen we ook het Spreker Management voor veelgevraagde sprekers zoals experts en bekende ondernemers en we doen dat voor de beginnende en minder bekende sprekers die graag vaker gevraagd willen worden voor lezingen en presentaties.

Als je op dit vlak succesvol wilt zijn dan kan een zakelijk management zeker helpen omdat ze uit ervaring weten hoe de markt werkt en ze kunnen je als spreker met advies en coaching begeleiden tot een top spreker.

references

Bedrijven en organisaties waarmee we samenwerken of hebben gewerkt op de volgende gebieden:
Het leveren van sprekers en top-docenten voor eigen events en inhouse learning programma’s, mede ontwikkelen van learning programma’s, adviseren en coachen van executives en board members op het gebied van corporate communicatie en het geven van presentaties en lezingen.

Image